+36203941412 info@kecskesildi.hu

Történt ugyanis, hogy az én drága kisfiam, pusztán szeretetteljes gondoskodásból, minden nap meglocsolta az egyébként csodásan virágzó, élettel teli fokföldi ibolyát. Szegény ibolya nem tudta neki elmondani mire vágyik, próbált ő jelezni levelei lekókadásával, amire az én fiam úgy gondolta még több vízre van szüksége. Az ibolya feladta, levelei leestek, a föld tocsogott a víztől, haldoklott. Pedig Péter csak jót akart vele tenni.

Voltatok már úgy az életben, hogy hiába akartatok jót, egyszerűen mégis kirohadt az az emberi kapcsolat? Ti a tőletek telhető legtöbbet megtettétek, de az mégsem volt jó?

Ilyenkor meg kell állni és elgondolkodni, hogy vajon azt adtam a másiknak, amire szüksége volt? Vagy csak öntöttem, öntöttem a vizet, ha kellett, ha nem és nem vettem észre, hogy a másik fuldoklik.

Nagyon fontos, hogy ismerjük magunk igényeit és igyekezzünk a másik ember igényeit is feltérképezni. Nem kell évekig kísérletezni, hogy vajon mi tetszik neki, kérdezzétek meg!

Gary Chapman 5 szeretetnyelve talán már ismerős.

  • Elismerő szavak
  • Minőségi idő
  • Ajándékozás
  • Szívességek
  • Testi érintés

Mindenkinek van elsődleges és másodlagos szeretetnyelve, és nem biztos, hogy ugyan az esik jól a férfinek, mint a nőnek. Érdemes tehát kideríteni, kinek mivel teszünk jót. Ellenkező esetben úgy jártok, mint a fiam fokföldi ibolyája. Bár itt is sikerült az utolsó pillanatban megmenteni a helyzetet, egy teljes átültetéssel, de sajnos az ibolyatőnek a 90 % elhalt…. Ha nem megy, ne féljetek külső segítséget kérni! De remek tesztek is vannak, melyek segítik feltérképezni a másik igényeit, bár szerintem egy tartalmas beszélgetés és a másikra való teljes figyelem a megoldás kulcsa.

De ha nem boldogulsz, keress bátran! info@kecskesildi.hu